Sla navigatie over
Vlaanderen.be - uw wegwijzer binnen de Vlaamse overheid
startpagina | contact | sitemap integrale jeugdhulp  | zoek
 
 

 

 

 

 

Thema - Recht op privacy

 

 

 
Klik op onderstaande titels om de achterliggende info rond dit thema te openen  


Informatie

 

Nu de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in mei 2018 rechtstreeks toepasbaar is in BelgiŰ, is het recht op

privacy, of toch minstens, het spreken erover, alom tegenwoordig. Dit vormt een mooie aanleiding om het recht op privacy

van minderjarigen in de jeugdhulp extra in de kijker te zetten. Via deze link of pdf-versie ( 3pagina's 378 KB) geven we hier specifieke duiding bij. 

 

 

 

FAQ's

Het decreet rechtspositie minderjarige wekt heel wat vragen op.

De vragen putten we uit de contacten met het werkveld, o.m. de vragen die gesteld worden via het contactformulier op deze site.

De vragen die het laatst werden toegevoegd, vindt u telkens bovenaan de lijst.

 

 

 

 

 

Good practices

Via het beschikbaar stellen van een inventaris aan "good practices" wil de Vlaamse overheid de ervaringsuitwisseling Ún de deskundigheidsbevordering tussen de verschillende sectoren vergemakkelijken.

 

Er werd bewust gekozen om de inventaris aan de hand van de structuur van de werkmap "Aan de slag met het decreet rechtspositie van de minderjarige in de integrale jeugdhulp" te maken, over de sectoren heen, omdat we er van overtuigd zijn dat goede praktijkvoorbeelden bruikbaar kunnen zijn voor verschillende doelgroepen, voor verschillende organisaties, voor verschillende werkvormen.

Misschien kunnen deze "good practices" niet altijd klakkeloos overgenomen worden, dan kunnen ze een inspiratiebron zijn voor eigen initiatieven.

 

Indien je zelf echter zo'n goede praktijkvoorbeelden kent, laat het ons weten via de rubriek "Uw good practices?", want we blijven deze invoeren in de site.