Sla navigatie over

Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be/.

Vlaanderen.be - uw wegwijzer binnen de Vlaamse overheid
Over de site | Contact | Sitemap 

 


Thema's
 

 

Snelmenu 
 


AnySurfer, Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites

U bent hier: vlaanderen.be > Welzijn & Justitie > Beleid

Welzijn & Justitie: beleid

 

Complementair aan het federaal veiligheids- en strafuitvoeringsbeleid wil de Vlaamse regering stroomopwaarts een omvattend welzijnsgericht beleid rond criminaliteit, onveiligheid en slachtofferzorg voeren.

 

Op deze pagina's vindt u de diverse beleidsdocumenten (decreten, protocolakkoorden, beleidsbrieven, ...) rond het raakvlak tussen welzijn en justitie en links naar externe websites, (federale) wetgeving en (federale) wetsvoorstellen.

 

De beleidscel Samenleving en Criminaliteit verzorgt een elektronische nieuwsbrief met kort beleidsnieuws omtrent het forensische welzijnswerk. Op deze webpagina's vindt u eveneens een vacaturepagina.

 

Op 26 maart 2001 sloten de federale minister van Justitie, Marc Verwilghen, en de Vlaamse minister van Welzijn, Gezondheid en Gelijke Kansen, Mieke Vogels, een protocolakkoord houdende de krachtlijnen van de verdere samenwerking op het grensgebied welzijn-justitie.