Sla navigatie over

Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be/.

Vlaanderen.be - uw wegwijzer binnen de Vlaamse overheid
Over de site | Contact | Sitemap 

Thema's
 

 

Snelmenu 
 


AnySurfer, Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites

U bent hier: vlaanderen.be > Welzijn & Justitie > Slachtofferhulp > Kinderwerking


Kinderwerking slachtofferhulp

Boek

Het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk schreef een praktische en bruikbare handleiding voor iedereen die leeft of werkt met kinderen en hen vroeg of laat moet opvangen na een schokkende gebeurtenis. Het boek kreeg als titel "Kinderen helpen na een schokkende gebeurtenis. Een praktische gids na een misdrijf of een plosteling overlijden". Het kost 16.95 euro, telt 200 bladzijden en is verschenen bij uitgeverij Lannoo (ISBN 90 209 5260 9). 

Folder

Kinderen die betrokken zijn bij een misdrijf of een andere schokkende gebeurtenis, maken net als volwassenen een verwerkingsproces door. Maar kinderen zijn in de eerste plaats kinderen. Ze geven een eigen betekenis aan het gebeurde en beleven het op hun manier, afhankelijk van hun leeftijd en ontwikkeling. De diensten slachtofferhulp schreven een brochure waarin verduidelijkt wordt wat een schokkende gebeurtenis is, hoe kinderen ermee omgaan en hoe ze daarbij geholpen kunnen worden. De brochure (PDF-formaat, 172 KB) kan een hulpmiddel zijn in het ondersteunen van kinderen.

Folder voor kinderen

Na de folder voor volwassenen over kinderen slachtoffer van een schokkende gebeurtenis is er ook een folder ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar (PDF-formaat, 2,8 mB) en voor jongeren van 12 tot 18 jaar (PDF-formaat, 5,3 mB). De brochures zijn gratis te verkrijgen bij de dienst slachtofferhulp van uw regio.

Meer informatie of een contactadres in uw buurt

De adressen van de erkende diensten voor slachtofferhulp vindt u op onze website.

 

De diensten voor slachtofferhulp worden ondersteund door het:

Steunpunt Algemeen Welzijnswerk vzw
Diksmuidelaan 50
2600 Berchem
03-366 15 40.